Φροντησε Το Δερμα Σου Για Αντρες

Οι περισσότεροι άνδρες καταλαβαίνουν τη σημασία της φροντίδας του δέρματός τους, αλλά δεν γνωρίζουν  πολλά από τα οφέλη πέρα ​​από την καλή εμφάνιση. Πώς πρέπει λοιπόν να είναι αυτή η φροντίδα; Πρώτον, θα πρέπει να κατανοήσετε  ότι το πρώτο βήμα για την φροντίδα του δέρματός σας είναι να γνωρίζετε τον τύπο του δέρματος και την τρέχουσα κατάστασή του και στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε τις λύσεις θεραπείας που χρειάζεται. Πολλοί άντρες έχουν λιπαρό δέρμα και είναι επιρρεπείς σε σπυράκια. Άλλοι έχουν πολύ ξηρό δέρμα ή δέρμα που χρειάζεται επαγγελματική φροντίδα επειδή αντιμετωπίζουν  ροδόχρου ακμή ή παλεύουν με θυλακίτιδα γενειάδας (φλεγμονή και ερεθισμός) ή τρίχες που έχουν εισχωρήσει στο δέρμα. Κάποιοι άλλοι μπορεί να ανησυχούν για τη γήρανση του δέρματος. Ένας επαγγελματίας φροντίδας δέρματος θα αναλύσει το δέρμα σας και αφού καθορίσει τον τύπο και τις αδυναμίες του, θα σας δώσει μια συμβουλή για το τι χρειάζεται, έτσι ώστε το καθεστώς φροντίδας του δέρματος σας να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΡΟΥΤΙΝΑ

Η επένδυση σε μια απλή καθημερινή ρουτίνα που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σας θα συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση της υγείας και της ευτυχίας σας.

  • Απαλός καθαρισμός με ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς σαπούνι και ζεστό (όχι καυτό) νερό για την απομάκρυνση της καθημερινής βρωμιάς και του υπερβολικού λαδιού.
  • Απαλή απολέπιση στη μύτη και το άνω πρόσωπο για να διατηρούνται οι πόροι καθαροί, με αυτόν τον τρόπο αποτρέπονται τα σπυράκια και απομακρύνονται τα παλιά νεκρά κύτταρα του δέρματος για να επιταχυνθεί η ανανέωση των κυττάρων.
  • Καθημερινή ενυδάτωση για να διατηρείται το φυσικό επίπεδο υγρασίας του δέρματός σας, το οποίο βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να αποδίδουν καλύτερα. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που είναι εμπλουτισμένη με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, καθώς και προστασία από τον ήλιο SPF 30 για καθημερινή έκθεση.
  • Αντηλιακό (κατά προτίμηση SPF 50+) καθώς είναι απαραίτητο εάν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά όταν παίζετε κάποιο σπορ, για να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση, καθώς και τον καρκίνο του δέρματος. Ο ήλιος είναι μακράν ο πιο επιβλαβής από όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα. Βρείτε αυτό που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας.

 

Αντιμετώπιση της ακμής

Η ακμή είναι μια θλιβερή πραγματικότητα για τους περισσότερους άνδρες κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους, όταν αυξάνονται τα επίπεδα της ορμόνης τεστοστερόνης. Αλλά αυτό μπορεί να συνεχιστεί μέχρι την ενήλικη ζωή και να αφήσει μόνιμες συνέπειες όπως οι ουλές. Έχει επίσης μια συναισθηματική επίδραση στον πάσχοντα. Ωστόσο, η ακμή δεν είναι κάτι που χρειάζεται να υποφέρετε ή να υπομένετε, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Είναι ένα σύμπτωμα μιας δυσλειτουργίας στο σώμα σας και μια επαγγελματική, ολιστική λύση μπορεί να σας βοηθήσει να το καθαρίσετε. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αντιμετώπιση της ακμής πριν γίνει σοβαρή και προκαλεί ουλές.

 

Ένας δερματολόγος θα μπορέσει, με μια συνεδρία να εντοπίσει τις αιτίες και να σας παρέχει ένα πρόγραμμα θεραπείας, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής, συμπληρώματα και ακόμη και φαρμακευτική αγωγή. Μόλις τα εσωτερικά συστήματα αρχίσουν να λειτουργούν σωστά, υπάρχει βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματος. Αυτό υποστηρίζεται από θεραπείες φροντίδας δέρματος που βοηθούν στην απομάκρυνση της υπάρχουσας ακμής και στην πρόληψη της δημιουργίας νέας ακμής. Η πιο αποτελεσματική προσέγγιση είναι να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό θεραπειών – επαγγελματικές θεραπείες όπως, λέιζερ και εξειδικευμένες θεραπείες – για την αντιμετώπιση της ακμής από όλες τις γωνίες, καθώς και ρουτίνες φροντίδας δέρματος στο σπίτι. Το εύρος σαφήνειας Lamelle και το εύρος εκκαθάρισης της Neostrata είναι εξαιρετικά παραδείγματα.

 

Αντιμετώπιση των ουλών της ακμής

Μία από τις πιο καταστροφικές παρενέργειες της ακμής είναι η ουλή της ακμής. Ευτυχώς, η τεχνολογία παρέχει λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την εμφάνιση ουλών. Η εκτίμηση του τύπου και της σοβαρότητας των ουλών θα παρέχει ένα σχέδιο θεραπείας για καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συνδυασμό βελόνας δέρματος, φλούδες, λέιζερ και περιποιήσεις προσώπου με πλούσιο πλάσμα. Συνιστούμε τη θεραπεία ενώ η ουλή είναι ακόμα φρέσκια και νέα  για καλύτερα αποτελέσματα, αλλά οι παλιές ουλές μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη θεραπεία για να βελτιώσετε την εμφάνισή τους.

Άφησε ένα σχόλιο