Η μελέτη ARROW θα αξιολογήσει την ανωτερότητα της σεκουκινουμάμπης σε ασθενείς με ψωριασικές πλάκες

Η Novartis ανακοίνωσε το σχέδιό της για την έναρξη της ARROW, μιας μελέτης άμεσης σύγκρισης και επαλήθευσης θεωρίας, η οποία θα αξιολογήσει τη μηχανιστική ανωτερότητα της άμεσης αναστολής της IL-17A με τη σεκουκινουμάμπη σε σχέση με την αναστολή της IL-23 με το guselkumab σε ασθενείς με ψωριασικές πλάκες οι οποίες εμφανίζουν ανθεκτικότητα στην ουστεκινουμάμπη. Τα αποτελέσματα της μελέτης αναμένονται το 2019.

Όπως ανέφερε ο Kristian Reich, M.D., Ph.D., Georg-August- University Göttingen και Dermatologikum Hamburg, Γερμανίαυπάρχουν διάφοροι ανοσολογικοί μηχανισμοί που καθοδηγούν τις κλινικές εκδηλώσεις της ψωρίασης, όπως η εμπλοκή των αρθρώσεων, του τριχωτού της κεφαλής, των ονύχων, των παλαμών των χεριών και των πελμάτων των ποδιών. Τα αποτελέσματα από τη μελέτη ARROW μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα για τις διαφορές μεταξύ της άμεσης στόχευσης της IL-17A και της IL-23 στην ψωρίαση

Ενώ, ο Shreeram Aradhye, Chief Medical Officer and Global Head, Medical Affairs, Novartis Pharmaceuticals τόνισε, ότι η αντιμετώπιση όλων των εκδηλώσεων της ψωρίασης με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο είναι ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς και τους γιατρούς. 

Στόχος της μελέτης ARROW είναι να αξιολογήσει τη μηχανιστική ανωτερότητα της σεκουκινουμάμπης έναντι του guselkumab όσον αφορά τον έλεγχο της κλινικής ενεργότητας στις ψωριασικές πλάκες που παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στην θεραπεία με την ουστεκινουμάμπη. Τα ανεξάρτητα από την IL-23 μονοπάτια της έκλυσης IL-17A εμπλέκονται δυνητικά στη φλεγμονή άλλων επίμονων σημείων, όπως οι αρθρώσεις, το τριχωτό της κεφαλής, τα νύχια, οι παλάμες των χεριών και τα πέλματα των ποδιών. Έως και 90% των ανθρώπων με ψωρίαση μπορεί να αναπτύξουν ψωρίαση των ονύχων ή παλαμοπελματιαία ψωρίαση. Η ψωρίαση των ονύχων είναι ένας σημαντικός παράγοντας πρόβλεψης της ψωριασικής αρθρίτιδας (ΨΑ), η οποία προσβάλλει έως και 40% των ασθενών με ψωρίαση.

Η σεκουκινουμάμπη είναι ο πρώτος πλήρως ανθρώπινος βιολογικός παράγοντας που αναστέλλει εκλεκτικά την ιντερλευκίνη-17A (IL-17A), μία βασική κυτταροκίνη η οποία εμπλέκεται στη φλεγμονή και την ανάπτυξη της ψωρίασης, της αγκυλοποιητικής σπονδυλαρθρίτιδας (ΑΣ) και της ψωριασικής αρθρίτιδας (ΨΑ). Η IL-17A παράγεται από εξαρτώμενα και ανεξάρτητα από την IL-23 μονοπάτια, από διάφορα κύτταρα τόσο της φυσικής ανοσίας (η οποία μπορεί να πυροδοτηθεί από τη μηχανική πίεση) όσο και της επίκτητης ανοσίας. Ενεργώντας απευθείας στην IL-17A, η σεκουκινουμάμπη αναστέλλει αυτή τη βασική κυτταροκίνη, ανεξάρτητα από πού προέρχεται.

Αυτή η μελέτη είναι τώρα η 100η δοκιμή με τη σεκουκινουμάμπη τα τελευταία 10 χρόνια και προστίθεται στον συνολικό όγκο δεδομένων. Η σεκουκινουμάμπη εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρέος προγράμματος μελετών άμεσης σύγκρισης, το οποίο περιλαμβάνει τις δοκιμές κλινικής ανωτερότητας FIXTURE, CLEAR, CLARITY, SURPASS και EXCEED1

Πηγή: http://iatrikesexelixeis.gr/

Άφησε ένα σχόλιο