Πως Να Φροντίσετε Το Ευαίσθητο Δέρμα Σας

Εάν έχετε ευαίσθητο ή αντιδραστικό δέρμα – επιρρεπές σε ερυθρότητα, ερεθισμό και κνησμό – ο στόχος σας είναι να το διατηρήσετε δροσερό, ήρεμο, αλλά μπορείτε να το διατηρήσετε και υγιές και νεανικό;

Όποιος έχει ευαίσθητο δέρμα γνωρίζει ότι αυτή η κατάσταση του δέρματος δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί,  ξηρότητα, ερεθισμός, ξεφλούδισμα, σπυράκια, ερυθρότητα, για να μην αναφέρουμε τσούξιμο, κνησμό και αίσθημα καύσου – είναι παράγοντες που μπορεί να χρειαστεί να διαχειριστείτε.

Γιατί εμφανίζεται η ευαισθησία;

Μερικοί από εμάς γεννιούνται με αντιδραστικό δέρμα, ειδικά αν δεν παράγουν αρκετό φυσικό λάδι για να το διατηρούν ενυδατωμένο. Άλλοι μπορεί επίσης να αναπτύξουμε ευαισθησία σε ορισμένες ουσίες, όπως ορισμένους τύπους συστατικών φροντίδας δέρματος, αρώματα, καλλυντικά, ακόμη και κοσμήματα (με βάση το νικέλιο). Το στρες και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επίσης προκαλούν ευαισθησία. Εάν είστε επιρρεπείς , πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι προιόντα χρησιμοποιείτε στο δέρμα σας.

Τι να αποφύγετε

Η εισαγωγή ενός αριθμού δραστικών συστατικών μπορεί να αποδειχθεί προβληματική για τους φυσιολογικούς τύπους δέρματος, πόσο μάλλον για  τα ευαίσθητα δέρματα. Αυτά περιλαμβάνουν ρετινοειδή (βιταμίνη Α), οξέα φρούτων (AHA, BHA, σαλικυλικό οξύ), αλκοόλ, άρωμα, ορισμένα αιθέρια έλαια και τα αφρώδη συστατικά θειικό νάτριο λαυρυλ (SLS) και θειικό νάτριο λαουρεθικό άλας (SLES) – αφριστικά συστατικά σε καθαριστικά και σαμπουάν, καθώς και παραδοσιακά σαπούνια.

Συνιστούμε

Για να αποφύγετε μια δυσάρεστη εμπειρία, λάβετε επαγγελματικές συμβουλές από έναν αισθητικό γιατρό ή έναν επαγγελματία φροντίδας δέρματος, ο οποίος θα σας ξεκινήσει με μια ιατρική ρουτίνα φροντίδας του δέρματος που είναι ουδέτερη και απαλλαγμένη από συστατικά που ενδέχεται να ερεθίσουν το δέρμα. Μόλις σταθεροποιηθεί το δέρμα σας, μπορείτε – με τη βοήθεια ενός αισθητικού γιατρού – να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε άλλες ευαισθησίες  του δέρματος που έχετε, εισάγοντας προσεκτικά ορισμένα δραστικά συστατικά, ένα κάθε φορά.

Μείνε ήρεμος

Ο καθαρισμός είναι ένα από τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνετε σωστά. Η αποφυγή καθαριστικών με βάση σαπούνι και αφριστικών συστατικών όπως το SLS, το SLES είναι απαραίτητα. Επιλέξτε απαλά καθαριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τις βλαβερές ουσίες  και το υπερβολικό λάδι χωρίς να στεγνώσουν ή να ερεθίσουν το δέρμα.

Άφησε ένα σχόλιο