Ζώντας Με Ακμή Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε

Η ακμή είναι επώδυνη, είτε είστε έφηβος είτε ενήλικας. Μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εμφάνιση σας και να αφήσει τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές ουλές. Η έγκαιρη θεραπεία είναι απαραίτητη και έχουμε εξαιρετικές λύσεις για τις ανάγκες σας. Πώς ξέρουμε ότι έχουμε ακμή; Από ιατρική άποψη, η ακμή είναι δερματική ασθένεια και τα σπυράκια είναι ένα από τα συμπτώματά της. Περιλαμβάνει τους σχηματισμούς, σπυράκια, κύστες ή, σε σοβαρές περιπτώσεις, αποστήματα όταν οι πόροι μπλοκαριστούν και το λάδι παγιδεύεται μαζί με νεκρό δέρμα και βακτήρια μέσα στα θυλάκια των τριχών προκαλώντας φλεγμονή. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς θεωρούν την ακμή ως μια σοβαρή περίπτωση φλεγμονών και επώδυνων σπυριών. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε σε αυτό το σημείο – και να το αντιμετωπίσουμε ενώ δεν είναι τόσο σοβαρό.

 

Ηλικίες και στάδια

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει τη δυστυχία της εφηβικής ακμής αμέσως όταν βρισκόμαστε στη μέση της ανακάλυψης της δικής μας ταυτότητας και του ενδιαφέροντος για γνωριμίες. Όμως, η ανάπτυξη της ακμής στους ενήλικες – ακριβώς στα σαράντα μας – γίνεται όλο και πιο συχνή και εξίσου οδυνηρή για τον πάσχοντα. Γιατί συμβαίνει αυτό?

 

Ορμόνες στο παιχνίδι

 

Ως συνήθως, οι ορμόνες μας  παίζουν σπουδαίο ρόλο καθώς και η αύξηση του στρες – με την απελευθέρωση ορμονών κορτιζόλης και τεστοστερόνης – είναι εν μέρει υπεύθυνες. Για τις γυναίκες, οι ορμονικές διακυμάνσεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κατά την εμμηνόπαυση και μπορεί να είναι παρενέργεια σε καταστάσεις όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS).

 

Χλωρίδα του εντέρου

 

Η πιο ενδιαφέρουσα περιοχή της  έρευνας δείχνει ότι η κατάσταση του εντέρου μας παίζει επίσης ρόλο στην ακμή.Έρευνα έχει δείξει ότι η ακμή μπορεί να ξεκινήσει λόγω ανισορροπίας στη χλωρίδα του εντέρου. Στη δυσβολία, τα καλά βακτήρια κατακλύζονται από τα «κακά» και καταστάσεις όπως το σύνδρομο διαρροής του εντέρου και το χαμηλό οξύ στομάχου μπορούν να προκαλέσουν το δέρμα να ξεσπάσει. Δεδομένου ότι η υγεία του εντέρου είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας, ανεξάρτητα από την ηλικία μας, πρέπει να κάνουμε τη διατήρηση της ισορροπίας, προτεραιότητα.

 

Πώς το κάνουμε αυτό;

 

Μπορούμε να πάρουμε ένα καλής ποιότητας προβιοτικό που εξασφαλίζει ότι θα έχουμε υγιή επίπεδα καλών βακτηρίων στο έντερο μας. Μπορούμε να βοηθήσουμε το έντερο μας τροφοδοτώντας τα βακτήρια του εντέρου μας. Αυτό επιτυγχάνεται όταν τρώμε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως kimchi και sauerkraut, και πίνοντας τσάι kombucha και κεφίρ. Αυτά είναι γεμάτα προβιοτικά και πρεβιοτικά, τα οποία τροφοδοτούν τα βακτήρια του εντέρου. Αυτά είναι επίσης καλά για την υγεία του δέρματός σας. Εάν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε εάν έχετε σοβαρά προβλήματα του εντέρου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό που ειδικεύεται στην υγεία του εντέρου για να σας βοηθήσει να φέρετε το έντερο σας σε καλή κατάσταση. Η αποκατάσταση της ισορροπίας στο γαστρεντερικό σας σωλήνα θα βελτιώσει όχι μόνο τη συνολική υγεία και ευεξία σας, αλλά, θα βελτιώσει επίσης τα κρούσματα της ακμής. Πιστεύουμε ότι η έγκαιρη ανίχνευση οποιασδήποτε πάθησης είναι σημαντική, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ακμή. Όσο πιο γρήγορα το αντιμετωπίσουμε, τόσο καλύτερες είναι οι αλλαγές στην πρόληψη μιας σοβαρής κατάστασης.

 

Οι τέσσερις πυλώνες για την περιποίηση του δέρματος υποστηρίζουν την ακμή με ολιστικό τρόπο:

Χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό των σωστών, ιατρικών τοπικών προϊόντων για τη θεραπεία της ακμής που κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή, οι συμβουλευτικοί γιατροί μας καταρτίζουν ένα σχέδιο που περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής (με υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση) και το σωστό σχέδιο θεραπείας στο σπίτι . Οι διάφορες θεραπείες μας διασφαλίζουν ότι η ακμή θα αντιμετωπιστεί από διαφορετικές οπτικές γωνίες, με αυτόν τον τρόπο ίναι γνωστό ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Η έγκαιρη διαχείριση της ακμής σας βοηθά στο να αποτρέψετε τις ουλές της ακμής και τη μεταφλεγμονώδη υπερχρωματισμό – σκοτεινά σημάδια στις ουλές , η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική σε πιο σκούρα δέρματα.

Άφησε ένα σχόλιο